Hogyan segíthetek?

Az Azopan Fotóarchívum egy nonprofit magánkezdeményezés, amelyhez minden olyan segítséget szívesen fogadunk, ami az adatbázis bővítését és fenntartását elősegíti. Ezt alapvetően képek/negatívok adományozásával vagy anyagi támogatással lehet megtenni.

Adományozz képet/negatívot!

Vannak analóg technológiával készült, a nagyközönség számára is érdekes régi képeid/negatívjaid, amelyeket szívesen megmutatnál? Add kölcsön vagy adományozd nekünk, ha már nem kell, és mi digitalizáljuk, majd közzétesszük az adatbázisban. 

Az eddig publikált képek sok esetben amatőrfotósok felvételei, családi albumokból kerültek elő, de neves fotográfusokkal is együttműködünk a hagyatékuk feldolgozása végett.

Ha már jó minőségben digitalizálva vannak és szívesen megosztanád őket, írj nekünk

Technikai követelmény: .jpg-formátum, valamint a kép hosszabbik oldala legalább 4000 pixel legyen.

Múzeum, vagy nagyobb gyűjtemény tulajdonosa vagy? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és mi segítünk egy közös digitalizálási projekt megvalósításában.

Képek befogadásának feltételei:

  • a rendelkezésünkre bocsátott kép vonatkozásában az adományozó garantálja, hogy rendelkezik megfelelő jogosultsággal, és a kép nem sérti semmilyen harmadik fél jogait 
  • a kép feltöltésével az Azopan Fotóarchívum számára az egész világra kiterjedő, nem kizárólagos, jogdíjmentes felhasználási jogot biztosít, valamint engedélyezi a tartalom nyilvános közzétételét, megjelenítését és archiválását

 

Anyagi támogatás

A gyűjtemény nulla költségvetésből, baráti szívességekre alapozva valósult meg, ám a hosszú távú működéshez és folyamatos bővüléshez elengedhetetlen a támogatások bevonzása. Amennyiben tetszik, amit csinálunk, segítsd munkánkat alkalmi vagy rendszeres adománnyal. Ezt jelenleg banki átutalással teheted meg, de hamarosan lehetőség lesz online adományozásra is.

A projekt adminisztratív hátterét a Transylvania Heritage Alapítvány biztosítja, bankszámlaszám: IBAN – RO19RNCB0188131211790001,  RON bankszámla, Banca Comercială Română.

Írj rólunk, terjeszd hírünket

Írj rólunk vagy bármiről, amit a gyűjteményből származó képekkel illusztrálsz.

Oszd meg Facebookon vagy emailben a képeket. Annak örülünk és megköszönjük, ha ehhez a képnézegető megosztási funkcióját használod.

Mesélj a gyűjteményről családodnak, barátaidnak!

Lájkold a Facebook-oldalunkat.