Despre colecție

Fototeca  Azopan 

Știți bancul când un preot, un informatician și un economist stau de vorbă?

Nici noi, dar Fototeca Azopan este ruzultatul unei astfel de discuții între fondatorii Lóránd-Félix  Furó, Lóránd Fülöp și Edgár Szőcs.

Azopan.ro este o arhivă foto online care își propune salvarea și publicarea patrimoniului fotografic analogic din România. Colecția dorește să publice cât mai multe din milioanele de poze realizate analog, păstrate în adâncul sertarelor, în pod, pe rafturile din depozitele muzeelor sau cele care exista numai pe suport negativ. 

Lucrăm în fiecare zi să găsim noi colecții și patrimonii fotografice pe care le putem digitaliza, data și publica. Mulțumim familiilor, persoanelor fizice și fotografilor profesioniști care ne-au încredințat colecțiile lor și ne-au permis publicarea acestora.

Fototeca se bazează pe munca voluntară al editorilor și se adresează tuturor, oricine poate îmbogăți colecția cu patrimoniul fotografic propriu. Poate face parte din colecţie orice poză care corespunde cerințelor stabilite de către redactorii fototecii.

Uitați-vă la fotografii, dați share, trimiteți-le prietenilor, descărcați pozele, scrieți-ne dacă aveți informații suplimentare pentru oricare dintre fotografii sau dacă observați ceva în neregulă cu datarea lor.

Suntem încântați și onorați dacă presa descoperă de asemenea colecția și folosește pozele pentru a ilustra și a scrie articole.

Fotografiile din baza de date sunt publicate sub licență Creative Commons 4.0 (CC BY-NC-ND 4.0):

  • conform legislației în vigoare puteți să utilizați, să distribuiți imaginile cu obligația mențiunii sursei astfel încât să poată fi citit în mod clar și ușor cu ochiul liber: www.azopan.ro / donator
  • imaginile nu pot fi modificate
  • nu poți folosi pozele în scopuri comerciale